Category Archives: 5. Hell – Eternal Torment Doctrine – DEBUNKED

Eighteen reasons why, in a single verse?

by Trent (originally posted March 24, 2006)

Luke 13:1-5 (NIV)
Repent or Perish
Now there were some present at that time who told Jesus about the Galileans whose blood Pilate had mixed with their sacrifices. Jesus answered, “Do you think that these Galileans were worse sinners than all the other Galileans because they suffered this way? I tell you, no! But unless you repent, you too will all perish. Or those eighteen who died when the tower in Siloam fell on them—do you think they were more guilty than all the others living in Jerusalem? I tell you, no! But unless you repent, you too will all [likewise] perish.”

Not one person or two, but eighteen had a city tower crumble and fall on them. It was unanimous; all died. This was Jesus’ illustration of judgement of unrepentence. The strange thing is why there was not a single man out of all eighteen that consciously moaning in agony.

Could Jesus have found an illustration of unending torment? I suppose He could have, if he wanted to support the modern interpretation of “perish.”

Church-goers have all heard that to perish does not mean die, it means staying alive while in misery and discomfort … like burning alive but not being consumed, just feeling the heat in agony. But, “perish” from a biblical standpoint has always meant one thing – death … not ongoing, but final and complete death.

In this passage Jesus gives us eighteen reasons to believe the truth, becuase eighteen people were caught under the tower, but not a single one of them was in unending couscious torment and agony. In fact, eighteen out of eighteen were snuffed out.

So if unrepentence is your thing, and unbelief suits you … I am not annihilationhere to change your mind … I’m just here to explain what lies ahead.

Wide is the road that leads to [torment?]
No … it has always been …
Wide is the road that leads to destruction.


 


Some important links regarding “Hell” to study

Some important links to study:

The State of the Dead and The Fate of the Wicked: The False Doctrine of Hell and Eternal Torment Exposed (Bible Study and the WORD of the Lord)– http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=The_State_of_the_Dead_and_The_Fate_of_the_Wicked:_The_False_Doctrine_of_Hell_and_Eternal_Torment_Exposed

How Many Ways are Their into Everlasting Life?–https://graceheadentries.wordpress.com/2013/07/17/how-many-ways-are-there-into-everlasting-life/

Search Results for “hell” in The *Complete Jewish Bible (*contains the OT & NT)– http://bible.crosswalk.com/OnlineStudyBible/bible.cgi?new=1&word=hell&section=0&version=cjb&language=en

 

Word from the Lord concerning “hell” in the English translations— http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=The_One_Who_Is_and_Was_and_Is_To_Come_Shall_Gather_and_Return_in_His_Glory%2C_and_Evil_Shall_Be_No_More%3B_And_That_Which_Was_in_the_Beginning_Shall_Be_So_Again…_Evil_Blotted_Out%2C_Righteousness_Reigns

AND http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Proclaim_NOT_the_Hell_of_the_Churches_of_Men…_In_Their_Words_is_No_Mercy_Found%2C_Only_the_Makings_of_Satan

AND http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=That%2C_Which_is_Not_of_Me%2C_is_Against_Me%2C_and_Comes_From_the_Evil_One…_Says_The_Lord

20 Scriptural Reasons to DISbelieve in the Doctrine of Hell.– https://graceheadentries.wordpress.com/2013/07/18/20-scriptural-reasons-to-disbelieve-in-the-doctrine-of-hell/

18 Reasons why, in a single verse — https://graceheadentries.wordpress.com/2013/07/18/eighteen-reasons-why-in-a-single-verse/

The Lord be with you as you study.

20 Scriptural Reasons to Disbelieve in the Doctrine of Hell.

Hell exists.
Hell will be destroyed. (Rev. 20)

Hell is obviously temporary, but don’t tell that to the proponents of the doctrine of hell, which deny that destruction (to perish) is God’s ultimate punishment for the damned. Rather, many church-goers are told that the damned never perish, and go on living without end in misery.

This doctrine of unending conscious torment is propped up with scripture passages taken out of context. These passages at first glance may seem to make the annihilation of the damned look impossible, but look closely. Here are 20+ passages that people have tried (and failed) to use as refutation of the scriptural understanding of the utter destruction of the damned.


1) Matthew 22:13 Then said the king to the servants, Bind him hand and foot, and take him away, and cast him into outer darkness; there shall be weeping and gnashing of teeth.

Question: How can the unsaved weep if they no longer exist?

Answer: They weep on the way to destruction.

Have you seen a kid weep and gnash his/her teeth when a parent takes away xbox privileges? Multiply that by a thousand and you will glimpse the childish agony of the spoiled brats who cannot be thankful for the existence that they were given, as they wail when existence is taken from them.


2) Philippians 2:9 Wherefore God also hath highly exalted him, and given him a name which is above every name: 10 That at the name of Jesus every knee should bow, of things in heaven, and things in earth, and things under the earth; 11 And that every tongue should confess that Jesus Christ is Lord, to the glory of God the Father.

Question: How can the unsaved bow before Christ if they no longer exist?

Answer: They cannot, and neither do they need to. Those that are annihilated will surely bow down … and shortly thereafter they will be destroyed.


3) Mat. 26:24 The Son of man goeth as it is written of him: but woe unto that man by whom the Son of man is betrayed! it had been good for that man if he had not been born.

Question: How can the condition of the damned be worse than before they were born if he no longer exist?

Answer: Is it really better to live a life with your will set in rebellion against God than to not ever exist. Has anyone ever made a case for the benefits of a life spent scattering away from Him rather than gathering to Him?

Lets play basketball and I’ll run around with the ball while you and others attempt to play by the rules. I’ll just make a mockery of it and keep drop-kicking the ball until it is warped and laugh the whole time, injuring half the other players on the court and you tell me it is better for me to have played that way, than if I had not played at all.


4) Isaiah 33:14The sinners in Zion are afraid; fearfulness hath surprised the hypocrites. Who among us shall dwell with the devouring fire? who among us shall dwell with everlasting burnings?

Question: How can the damned dwell with devouring fire and everlasting burnings if they no longer exist?

Answer: That passage in Isaiah used a rhetorical question. It is like saying: “Who can ride the bus without a pass?” The reader is to come to the obvious conclusion that it is impossible to ride the bus without a pass.

IOW, it is impossible to live / dwell in devouring fire. That is what Isaiah 33:14 is saying.

This question unwittingly misuses a passage in which the only comprehension of its meaning is in support of annihilation.


5) Isaiah 66:24 And they shall go forth, and look upon the carcasses of the men that have transgressed against me: for their worm shall not die, neither shall their fire be quenched; and they shall be an abhorring unto all flesh.

Question: How can the damned be an abhorring to all flesh if they no longer exist?

Answer: This straw-man question is a complete distortion of the verse.

Observation #A – CARCASSES are never living. ALL carcasses lack life otherwise they are NOT carcasses. Hence this is a primary passage against the unbiblical doctrine of unending conscious torment.
Observation #B – no carcass has the wherewithal to sustain a worm that keeps eating it without ever turning away from it. The obvious conclusion of the passage is that not only are the wicked dead, but they are eaten away to nothing by a worm that never turns away from them
Observation #C – no carcass that is burned with an unquenchable fire can outlast the fire … rather the fire burns away the carcasses over time, since time is no object to an unquenchable fire. So not only are they dead, and eaten away to nothing with worms, but any chance that there could be anything left will be burned away by an unquenchable fire. … no unending torment.
Observation #D – Any part of mankind that sees this will surely look upon it as an abhorrence … which means that all of mankind (that remains … ie. exists) abhors the death and destruction of those that are no longer part of mankind.


6) I Corinthians 15:24 Then cometh the end, when he shall have delivered up the kingdom to God, even the Father; when he shall have put down all rule and all authority and power. 25 For he must reign, till he hath put all enemies under his feet.

Question: How can the enemies of Christ be under His feet if they no longer exist?

Answer: “Under His feet” does NOT imply a living state of existence. “Under His feet” is a phrase that invariably means subjection submission, and conquered …
Is a dead foe, not also a conquered foe? When we (the allied forces) put Nazi Germany under our feet were they all remaining alive?


7) Luke 12:47 And that servant, which knew his lord’s will, and prepared not himself, neither did according to his will, shall be beaten with many stripes.

Question: How can the unsaved be beaten with stripes if they no longer exist?

Answer: Annihilationism (ie, the doctrine that includes John 3:16 in a literal sense – “perish”) takes into account that there will be punishment and retribution … culminating in utter destruction.

So if someone is “beaten” and later will “perish” – these are not mutually exclusive notions … one can experience both.


8) Rev. 22:14 Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city. 15 For without are dogs, and sorcerers, and whoremongers, and murderers, and idolaters, and whosoever loveth and maketh a lie.

Question: How can the unsaved be without the city if they no longer exist?

Answer: The city represents existence itself … true existence which is the realm in which God dwells. To be apart from the City of God is to be apart / away from existence.

Annihilationism requires that God’s enemies be beyond the walls of the city, so it is no surprise to see it in scripture.


9) Psalm 2:8 Ask of me, and I shall give thee the heathen for thine inheritance, and the uttermost parts of the earth for thy possession.

Question: How can Christ give the heathen for an inheritance if they no longer exist?

Answer: This implies a false extrapolation of the meaning “heathen” to mean those that are under God’s wrath during judgment. Rather, this is talking about the heathen nations / gentiles that God offered the nation of Israel. The plunder here is the cities and property of the gentile nations within the physical realm at that time. The souls of men belong to the Lord who can (and will) destroy not only the body but the soul of men who reject Eternal Life found only through Jesus. (Mt 10:28 )


10) Isaiah 14:2 And the people shall take them, and bring them to their place: and the house of Israel shall possess them in the land of the LORD for servants and handmaids: and they shall take them captives, whose captives they were; and they shall rule over their oppressors.

Question: How can the believers posses the heathen, if the heathen no longer exist?

Answer: This passage is OBVIOUSLY talking about the living human gentiles that will be possessed as property. It is not talking about the eternal disposition of their souls given away by God. God has not given the destiny of human soul away to anyone ever. One wonders, is the argument that there are personal slaves traded and owned in New Jerusalem?!?!


11) Eze. 22:21 Yea, I will gather you, and blow upon you in the fire of my wrath, and ye shall be melted in the midst thereof. 22 As silver is melted in the midst of the furnace, so shall ye be melted in the midst thereof; and ye shall know that I the LORD have poured out my fury upon you.

Question: How can the damned know that the Lord poured our His wrath on them if they no longer exist?

Answer: The Lord poured out wrath on Sodom and Gomorrah. Both cities were turned to ashes. WHO in their right mind would make a case that the people who dwelled therein do not know that the Lord poured out His fury on them. I assure you that is an accurate figure of speech.

While we are on the subject … the Bible makes Sodom and Gomorrah as examples of eternal judgment and notice that nobody was endlessly tormented in either city … rather they were all destroyed without languishing in agony.

2Pe 2:6
and if He condemned the cities of Sodom and Gomorrah to destruction by reducing them to ashes, having made them an example to those who would live ungodly lives thereafter;

Jude 1:7
just as Sodom and Gomorrah and the cities around them, since they in the same way as these indulged in gross immorality and went after strange flesh, are exhibited as an example in undergoing the punishment of eternal fire.


12) Luke 16:23 And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom. 24 And he cried and said, Father Abraham, have mercy on me, and send Lazarus, that he may dip the tip of his finger in water, and cool my tongue; for I am tormented in this flame.

Question: How can the damned be in torments if they no longer exist? How can the damned converse with The Father if they no longer exist?

Answer: The passage in Luke 16 is a parable.

Just a parable, not a thesis on the afterlife, but an illustration that is useful instruction in this life on how to live.

You missed the point if you think the parable was Jesus’ trick to contradict what He said elsewhere about destruction of the soul … and perishing without His life.

HERE is a video explaining the parable.


13) Revelation 14:11 And the smoke of their torment ascendeth up for ever and ever: and they have no rest day nor night, who worship the beast and his image, and whosoever receiveth the mark of his name.

Question: How can the torment of the damned yield smoke if they no longer exist?

Answer: The wrong question is asked.

Here is the right question:
How can they yield smoke if they are living?

Living tissue gives off water vapor and steam when burned.
Dead tissue gives off smoke.


14) Luke 13:26-28 Then shall ye begin to say, We have eaten and drunk in thy presence, and thou hast taught in our streets. But he shall say, I tell you, I know you not whence ye are; depart from me, all ye workers of iniquity. There shall be weeping and gnashing of teeth, when ye shall see Abraham, and Isaac, and Jacob, and all the prophets, in the kingdom of God, and you yourselves thrust out.

Question: How can someone who no longer exists see Abraham, Isaac, Jacob, and all the prophets in the kingdom of God, and themselves thrust out?

Answer: The ruse in this question is the omission of the next verse where the damned are actually sentenced by being excluded from eternal life.

In other words, this is the conversation that the Lord has with the damned before their damnation begins … and the punishment is exclusion from eternal life … ie. to not go on living for ever and ever.


15) Matthew 25:44-45 Then shall they also answer him, saying, Lord, when saw we thee an hungred, or athirst, or a stranger, or naked, or sick, or in prison, and did not minister unto thee? Then shall he answer them, saying, Verily I say unto you, Inasmuch as ye did it not to one of the least of these, ye did it not to me.

Question: How can the damned converse with The Son if they no longer exist?

Answer: They talk during judgment, then they shut up when they experience second death. Of course, they are dead by then so …

All you need to do is read the next verse.


16) Matthew 25:41 Then shall he say also unto them on the left hand, Depart from me, ye cursed, into everlasting fire, prepared for the devil and his angels:

Rev. 20:10 And the devil that deceived them was cast into the lake of fire and brimstone, where the beast and the false prophet are, and shall be tormented day and night for ever and ever.

Question: How can the damned have the same fate of being tormented day and night for ever and ever as the devil and his angels if the damned no longer exist?

Answer: Forever and ever comes to a conclusion at the second death. Forever and ever is not “eternity” … Rather, it just means “for the ever” … or as long as time exists. After the “last day,” time is no more, and forever and ever is also no more.

Just as there was a first day (before which was nothing except the the Great I AM) there will be a last day (after which there will be nothing except the Lord God and those who are ONE with Him.) Thus, we must be born a second time unto eternal life, or perish with the rest of creation when “heaven and earth disappear.”

The realm of existence called “New Jerusalem” has neither day nor night. They don’t exist. So how can someone still be tormented “day and night” at this point?


17) Matt. 5:26 Verily I say unto thee, Thou shalt by no means come out thence, till thou hast paid the uttermost farthing.

Question: What are the unsaved not to come out from if they no longer exist?

Answer: This is another one, like before that is a parable about how to live in this life. It is not a thesis on what the afterlife is like.

Besides it says in very explicit language that there is “by no means” any “coming out from.”


18) Revelation 14:11 And the smoke of their torment ascendeth up for ever and ever: and they have no rest day nor night, who worship the beast and his image, and whosoever receiveth the mark of his name.

Question: If the non-elect were annihilated, why does God say they will have no rest?

Answer: Eternity is denied the damned. They may get day and night, but not Eternity … and alot of good that will do them on the LAST day.

When we enter the eternal state, we do not enter a place that has day or night.

Rev. 21:25 “… In the daytime (for there will be no night there) its gates will never be closed; “


19) Luke 12:4 And I say unto you my friends, Be not afraid of them that kill the body, and after that have no more that they can do.

Question: Why does God command us to fear Him (and not man) IF all that God will do is ultimately cause cessation of life (which is all that man can do anyway)?

Answer: Matthew’s version of this teaching contains information that is missing in the question. Specifically, Matthew includes what God will ultimately do that is far more than any man can do …

Matt 10:28 “Do not fear those who kill the body but are unable to kill the soul; but rather fear Him who is able to destroy both soul and body in hell.”


20) Luke 12:5 But I will forewarn you whom ye shall fear: Fear him, which after he hath killed hath power to cast into hell; yea, I say unto you, Fear him.

Question: why are the unsaved to fear being cast into hell, if hell is no more than just a cessation of life? Aren’t there those who voluntarily cause their own life to cease? And don’t they wish that that is all that will come of it, and nothing more?

Answer: Aside from the answer given for 19 above … The drive to keep one’s self alive is one of the strongest drives that each of us have. Avoiding second death is a strong motivation … strong enough, in fact, that those who choose against Eternal life through Christ Jesus the Lord, will have done so whether they go off to cessation of life or life of perpetual torment. However, they do not go off to perpetual torment, as scripture reveals. They go off to destruction.

Matt 7:13“Enter through the narrow gate; for the gate is wide and the way is broad that leads to destruction, and there are many who enter through it.”


Here are some bonus reasons


Mark 9:43,45,47
And if your hand causes you to sin, cut it off. It is better for you to enter life crippled than with two hands to go to hell, to the unquenchable fire.
… And if your foot causes you to sin, cut it off. It is better for you to enter life lame than with two feet to be thrown into hell.
… And if your eye causes you to sin, tear it out. It is better for you to enter the kingdom of God with one eye than with two eyes to be thrown into hell,48 ‘where their worm does not die and the fire is not quenched.’

Question: Why would it be better to live in this life without a hand, foot, or eye (conscious pain) than to have one’s existence cease (unconscious of any pain)?

Answer: Aside from the questioner making “the avoidance of pain” being the apparent goal to life, there are important parallels that the Lord’s teaching makes worthy of pointing out.

When you gouge out your eye it is dead and useless for vision … the thrown off part of your body does not continue to live. Same when you cut off your arm. The arm ceases to feel anything and will not languish in agony. It is cut off and no longer a part of the living.

Jesus uses this as a comparison to the second death … which likewise is not a continuance of living nor a continuance of sensing pain, but a complete cessation of being alert and alive.

The scripture could only be a support for the doctrine of unending conscious torment if instead of how Jesus taught, He said something like rub your eye till it bleeds and swells shut if it offends you, and put burning needles in the skin of your hand if it offends you. But that is not what He taught, is it?… He doesn’t say to torment your body parts, but instead to cut them off and remove them from ever feeling anything good or bad ever again.

Theological Myth – Unending conscious torture

by Trent (originally posted on March 1, 2006)

My problem is a matter of perspective, yet is sufficient to give me pause in agreeing with any Statement of Faith that promotes the idea of damnation as unending conscious punishment. Primarily, it is against the flattering (and consistent with New Age,) and unbiblical philosophy of the “universally eternal” human soul. I believe that the way that most Christians talk about this aspect of their faith leaves room for a perspective that goes against the whole of scripture.

For example, people mistake ‘unending conscious punishment’ when in they quote from the passage of Matthew 25:41-46. Yet that passage calls it ‘eternal punishment’ (which is a huge difference.) This shift of words leaves room for the positing of “eternal life” even to the damned. Let me explain:
There is coming a “last day” as it is written, in which “heaven and earth will pass away” or “be destroyed.” The point is that the punishment is beyond the duration of those punished. It is like a man given 5 consecutive life sentences … we are smarter then to think that such a man will automatically live five times as long then before his sentence. Rather, we intuitively know that he will not last until the duration of the sentence. So, when I read that there will be an “eternal punishment” for the damned, I do not believe that the damned have the eternal life needed to last in a perpetual conscious state nor withstand the fire longer then anything else in creation. Nor do I think God so cruel as to torment them until the time of breaking, and then waken the faint and mend their wounds so that He could torment them again, and once they break from that torment to bandage again and awaken them again just so that He could torment them some more. Surely, this is not consistent with any of scripture, yet that is the implication of saying that they will “suffer everlasting **conscious** punishment.” Nor is it logical to say that those that LACK eternal life, will somehow be able to live eternally!?!?

This is also typified when people use Mark 9:43-48 as support for the conscious torture notion – ” ‘their worm does not die, and the fire is not quenched.” Is this Jesus’ way of saying that everyone in hell is indestructible? Of course not, He is saying that the Fire is indestructible, NOT those thrown into it … Likewise it is the worm that does not turn, not those subject to the worm that supposedly have enough substance to satisfy a worm that does not turn for ages and ages endlessly having enough to feed a worm that does not turn. That is not only counter to logic, but it is counter to what Jesus just said right before: “hell, where the fire never goes out.” (verse 43) Furthermore, Jesus was quoting Isaiah 66: 24 which depicts looking upon the lifeless (dead) corpses of the damned as the worm does not turn.

The errors of hell-dogma is also perpetuated by the mistranslation of this support passage: 2 Thessalonians 1:7-9 “They will be punished with everlasting destruction and shut out from the presence of the Lord and from the majesty of his power.” Let me explain:

For example, we have a monument called the “eternal flame.” It isn’t really eternal, but for argument’s sake, lets say that it really is. Now, if I take a blade of grass and put it in the fire, does the blade of grass become eternal or is it destroyed?

This is quite obvious. The eternal fire does not make everything eternal that is exposed to it … Rather the eternal fire destroys everything that is not likewise eternal.

Hence, when one reads in scripture about everlasting destruction, one should not assume that whatever is destroyed becomes everlasting. That would be illogical and counter-intuitive. However, that is exactly what Christians are saying when they talk about unending conscious torture.

Essentially, I gather that a prevelent myth is saying that every soul is indestructible / immortal and has everlasting life … even those in the Eternal Fire subjected to the damnation. HOWEVER, immortality and everlasting life is a promise of the Gospel. What an empty offer that would be if everyone already had that! Christ’s accomplishment on Calvary would have been in vain.

“Fear the One that can destroy your soul.”- Jesus, speaking of the Father.

“Fear the One that would torment you til you pass-out, and then awaken you for more torment until you pass out, and on and on without an end. He couldn’t destroy an immortal everlasting soul of the damned even if He tried.” – Christians, while talking about the Father.

See the difference?


Lets Look For “Hell”…

Lets look for “hell”…

*Lets see if we can find “hell” in The Complete Jewish Bible:

*Click here for search results–>

http://www.biblestudytools.com/search/?s=bibles&q=hell&t=cjb&c=all

How Many “Ways” Are There Into Everlasting Life?!

Answer: ONE!!!

John 6:53 –
Then Jesus said to them, “Most assuredly, I say to you, unless you eat the flesh of the Son of Man and drink His blood, you have NO life in you.

John 14:6 –
Jesus said to him, “I am the Way, the Truth, and the Life. No one comes to the Father except through Me.

John 3:16 –
For God so loved the world that He gave His only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish but have everlasting life.

John 3:16 CJB
“For God so loved the world that he gave His only and unique Son, so that everyone who trusts in Him may have eternal life, instead of being utterly destroyed.

John 5:24 –
“Most assuredly, I say to you, he who hears My word and believes in Him who sent Me has everlasting life, and shall not come into judgment, but has passed from death into life.

John 6:27 –
Do not labor for the food which perishes, but for the food which endures to everlasting life, which the Son of Man will give you, because God the Father has set His seal on Him.”

John 6:40 –
And this is the will of Him who sent Me, that everyone who sees the Son and believes in Him may have everlasting life; and I will raise him up at the last day.”

John 6:47 –
Most assuredly, I say to you, he who believes in Me has everlasting life.

1Ti 1:16 –
However, for this reason I obtained mercy, that in me first Jesus Christ might show all longsuffering, as a pattern to those who are going to believe on Him for everlasting life.

Acts 4:12 –
Nor is there salvation in any other, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.

——YET MANY CHRISTIANS SAY THAT SIN AND THE REJECTION OF MESSIAH IS ANOTHER WAY INTO EVERLASTING LIFE (OR ‘EVERLASTING LIVING TORMENT’, THEY SAY). WHAT IS THE PENALTY OF SIN AND REJECTING MESSIAH’S SALVATION?——

How do you feel about people who torment and even torture other people? I mean think about a history channel special on torture or a movie you saw that had human torture, etc.

Was it good? Did you feel good about it? Or was it pure evil?!

—-YET YOU SAY GOD DOES THIS!—- And not only that, but He does it forever and keeps people alive so He can torture them some more! What are you saying about your God, who became flesh and died in your place?!… the GREATEST of ALL LOVES. And what are you calling YahuShua (Jesus) who spoke all the verses above, recorded in the Gospel of John?!

—–YOU ARE CALLING YOUR OWN SAVIOR A LIAR!—–

The penalty of sin is: DEATH!

Romans 6:23 –
For the wages of sin is death, but the gift of God is eternal life in Christ Jesus our Lord.

 

Home > Volume 3 > Proclaim NOT the Hell of the Church of Men; In Their Words Is No Mercy Found, Only the Makings of Satan

1/14/06 From The Lord, Our God and Savior – The Word of The Lord Spoken to Timothy, For All Those Who Have Ears to Hear

Thus says The Lord: Listen, all you churches of men! Shall I, even I, torment My beloved, those who are continually tormented by he who is and has torment in his vesture?!… Satan is the tormentor!…

By your own mouths have you unknowingly called your God, satan! Repent therefore, and mend your ways and your doings! Forsake all your corrupt and evil teachings!… Become again a child of God, and learn to walk uprightly in Me, leading others to Love, by love, not fear.
My children, the second death is that grave, from which one shall not be raised nor awakened. For they have been cast out, abiding in outer darkness, forever separated from God and their part in life. These know nothing at all, returning to that from which they were formed. Beloved, THIS is the eternal state of My punishment[1], for those who have chosen death; for they have rejected The Gift, wherein is life everlasting. So then those under condemnation are dead; in no way are they part of the living, nor are they living in torment… Their inheritance is lost, they have been blotted out, broken vessels of dishonor received by the earth once again.

Therefore, stop blaspheming your God!
And have greater understanding of My Mercy, which endures forever… For My Son did sleep in the lower parts of the earth, His tomb,
For three days and three nights…

By no means did He descend
Into the evils of man’s imaginings!

HE IS THE PURE LIGHT!…

Never has He had any part in darkness!
Behold, He shall destroy it utterly!

For HE IS RISEN!…

And all those, who believe in Him and walk in His ways,
Shall also rise and live, meeting Him in the air…

And forever shall they be with their Lord and their God,
Where all shall find mercy and love.

http://www.trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Proclaim_NOT_the_Hell_of_the_Church_of_Men%3B_In_Their_Words_Is_No_Mercy_Found%2C_Only_the_Makings_of_Satan

Here is an eye opener – TONS OF SCRIPTURE!–>
Bible/Letter Study

MORE in the Letters from God and His Christ regarding Everlasting Life: http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Special:Search&ns0=1&redirs=1&searchx=1&search=everlasting+life&limit=100&offset=0

Eternal Life in the Letters from God and His Christ: http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Special:Search&ns0=1&redirs=1&searchx=1&search=eternal+life&limit=50&offset=0

Search Results for “hell” in The *Complete Jewish Bible (*contains the OT & NT)–> http://bible.crosswalk.com/OnlineStudyBible/bible.cgi?new=1&word=hell&section=0&version=cjb&language=en